utorak, 12. veljače 2013.

Maškare - kostim princeza/vila

Ovaj kostim je nastao od komada stare zavjese, ostatka predugačke spavaćice, ostataka od skraćivanja tekstilne zavjese za tuš, stare jersey plahte i ukrasne trake za zamatanje poklona. Imala sam  i malo ostataka rozog tila kojeg sam prije par godina plisirala za krsne haljinice, pa sam onda i njega dodala u kostim. Crvena i zlatna ukrasna traka također su dobro poslužile.
Kruna i štapić su kupljeni za par kuna u dućanu.






Od zavjese sam napravila gornji i donji dio. Ušila sam gumu, a na gornji dio sam još našila i crvenu ukrasnu traku, jer se ona kćerki jako sviđala, pa sam joj morala negdje naći mjesto.
Donji dio je bio kratak, pa sam našila komad koji je ostao viška od zavjese za tuš, a na spoj sam našila zlatnu traku.
Pošto je je zavjesa jako prozirna, morala sam napraviti i podsuknju, a za to su mi poslužili ostatak od predugačke platnene spavaćice (donji dio podsuknje) i stara jersey plahta (gornji dio podsuknje). U pojas sam uvela gumu.
Rozi plisirani til sam slučajno pronašla kada sam išla pretraživati vreću sa ostacima materijala, pa su kćerine oči zapele za njega. Odlučile smo da ćemo ga negdje ubaciti, mada nije bio u planu. Ali, nek je ona zadovoljna :) 
Ostalo nam je još žute ukrasne trake, pa sam od njih napravila naramenice, a preostali komadić sam iglom i koncem našila na krunu, da se bolje uklopi u kostim.
Pošto se kostim sastoji od 4 dijela, mogu se ubuduće kombinirati za neke druge kostime. 
Bijela podsuknja će nam ove i možda slijedećih par godina poslužiti kao lijepa, ljetna suknja, a dio od tila kćerka već nosi kao baletni tútú i veselo pleše s njim po stanu.








Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...