srijeda, 27. siječnja 2016.

Musaka od kiselog zelja




 


400 g kiselog zelja
200 g riže
300 g mljevenog mesa po želji
10 g pirea od rajčica

za preljev:
2 dl mlijeka
4 jaja

Sol i začini po želji (lovor, papar, crvena mljev. paprika...)

Skuhati zelje, skuhati rižu (ne smije biti baš do kraja kuhana), ispirjati meso, začiniti ga pireom od rajčica i listom lovora.
Posudu namazati uljem i složiti dio zelja, prokuhanu rižu, pirjano meso i drugi dio zelja. Zaliti musaku razmućenim jajetom i mlijekom, te zapeći ( 20 – 30 minuta ) u pećnici na 180 stupnjeva.
Preljev od jaja i mlijeka se upije kroz cijelu musaku, jer je rijedak, ali to bude jako fino.
Ponekad ne stavljam preljev, već premažem musaku po vrhu sa kiselim vrhnjem pomiješanim sa jednim jajem ili samo sa vrhnjem.
Probajte, pa odlučite što je bolje.

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...