Stranice

utorak, 3. srpnja 2012.

Čokoladna krema za torte i kolače

Priprema se jednostavno i ne zahtjeva puno vremena. Recept
sam dobila prije nekih 10 godina od drage prijateljice Anice iz Vrbovca čije je
kolače i torte mnogima gotovo nemoguće nadmašiti. Teško je u par rečenica
opisati koliko mi je tada značilo njeno prijateljstvo i podrška. Život nas je
odveo svaku na svoju stranu, jako se rijetko vidimo i čujemo, ali neka zna da
mislim na nju svaki puta kada radim ovu finu kremu :)




 
3 dl mlijeka
2 žlice gustina ili brašna (glatkog)
6 žlica šećera
3 jaja
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca

 

U posudi za kuhanje pjenjačom pomiješati hladno mlijeko sa šećerom i gustinom ili brašnom. Dobro izmiješati da nestanu sve grudice.
Dodati jaja, promiješati, pa dodati natrganu čokoladu za kuhanje.
Staviti na vatru i miješati pjenjačom dok se svi sastojci ne otope i povežu.
Kada se počnu pojavljivati mjehurići, kuhati miješajući dok se ne zgusne, nekih 3-4
minute.
Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi do mlakog.
Umutiti maslac pjenasto (mikserom) i umiješati ga opet mikserom u mlaku kremu.
Kremu premazati preko torte ili kolača i ohladiti u hladnjaku.
 

Torta na slici je rađena sa ovom kremom, a trebala mi je dupla količina da bih imala za
dva sloja i još za omazivanje torte kao što se vidi na slici. U gornji sloj sam umiješala
pržene mljevene lješnjake.
Ovu kremu koristim uvijek kada radim kocke sa bananama, mačje oči, čokoladne torte...

Ovo je najčitaniji tekst na mom blogu (6000 prikaza u 6 mjeseci), što govori da su mnogi u potrazi za dobrom čokoladnom kremom. Ako Vam nije teško, ostavite komentar kako ste zadovoljni sa ovim receptom da ohrabrite i druge da isprobaju ovu kremu. Hvala Vam unaprijed! Vaša Nada.

majmunski  kolač (divnog li naziva) sa ovom kremom





Nema komentara:

Objavi komentar