Jako lagane za napraviti, brzo gotove, ja ih volim grickati uz jutarnju kavicu :)
160 g brašna pomiješanog sa pola paketića praška za pecivo
260 g sira (svježi, kravlji) posoljenog sa pola žličice soli
1-2 jaja (od jaja budu mekše)
Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, dodati sir i jaja i rukom umijesiti tijesto. Razvaljati na pobrašnjenu površinu i izrezati oblike nožem.
Ako se ostavi da odstoji oko pola sata, piroške će biti savršeno rahle i meke. Ja često nemam vremena, pa počinjem pržiti odmah. Zato se lijepo vidi razlika između onih koje su prve pečene i onih koje su čekale petnaestak minuta da dođu zadnje na red. Prve su se manje digle, a zadnje su napuhnute, raspucane i mekane. Zato je dobro da izrezano tijesto sačeka barem 15 minuta prije prženja.
Na slici je početak prženja:
Iznenaditi ćete se kako uopće ne upiju ni malo ulja, ne budu masne.
Na ovoj slici su već poprimile malo boje:
Ovdje su već skoro gotove:
Gotove, lijepo pržene piroške:
Možete ih narezati na šire kvadrate, pa napuniti šunkom, sirom, pekmezom..., zarolati i pržiti.
Nema komentara:
Objavi komentar