Stranice

subota, 10. studenoga 2012.

Pečene jabuke

Mirišljave, tople jabučice za hladne večeri... Ovo se radi samo sa prirodno uzgojenim jabukama kojima se smije pojesti kora.





Neka jabuke budu podjednake veličine kako bi se se sve jednako ispekle. 
Jabuke oprati i poslagati u tepsiju jednu do druge. 
U tepsiju uliti malo vode, toliko da pokrije dno, da se jabuke ne zalijepe za dno.
Staviti u toplu pećnicu da se peku oko 25 minuta, na 250°C.
Prilikom pečenja jabuke se napuhnu, pa im onda koža popuca i to je znak da su pečene.
Mogu se prije pečenja izbosti vilicom, pa neće popucati, ali tada izgube sokove i postanu suhe.
Mogu se još vruće posuti šećerom u prahu i cimetom.
Najbolje su dok se jedu tople, ali su fine i kad su potpuno hladne.


Nema komentara:

Objavi komentar