Stranice

11 ožujka 2017

Pancerote, brze i fine

Fino, mekano tijesto, brzo gotovo, sa kiselim vrhnjem i praškom za pecivo. Nadjev po želji: pizza, panceta-sir-rajčica-svježa paprika, ostaci bolonjeza...





Za 9 pancerota veličine ženskog dlana:
250 g kiselog vrhnja pomiješati sa dva jaja, malom žličicom soli, pola male žličice šećera i 100 g otopljenog maslaca.
Kratko izmiksati i tome dodati 380 g brašna (glatko) i paketić praška za pecivo.
Umijesiti mekano tijesto i ostaviti da odstoji oko 15 min na sobnoj temperaturi.
Uzimati komade, oblikovati loptice, razvaljati u krug, puniti, premazati rubove jajem, preklopiti, pritisnuti rubove vilicom koju umačemo u brašno da se ne lijepi. Pečemo na pek papiru u zagrijanoj pećnici na 180°C dok se ne zarumene.
Uz ova dva jaja u receptu treba vam još jedno da premazujete rubove prije preklapanja i ako želite na pola pečenja premažite pancerote odozgo jajem da se lijepo zazlate.