Stranice

15 lipnja 2020

Salata od kuhane govedine

Nakon kuhanja goveđe juhe, ostane fini komad mesa od kojeg se može napraviti još nekoliko ukusnih jela. Jedno od njih je govedina na salatu. 
Govedina je u sebe upila sve okuse povrća s kojim se prethodno kuhala u juhi sad ju samo treba ohladiti, narezati na manje komadiće, dodati joj luka narezanog na listiće, još je bolje pomiješati mladi i stari luk. Dobro popapriti, posoliti, pouljiti i nakapati sa malo octa. 
Sve treba prilagoditi sebi i svom ukusu. 
Odlična je s bučinim uljem. Neki ovu salatu rade sa još toplom govedinom iz juhe, no meni je najukusnija kada se radi od ohlađenog mesa, tada upije i manje masnoće, a nakon pola sata stajanja u hladnjaku je pravi osvježavajući i zasitni obrok. 
Uz to odlično idu kuhana jaja (ili samo žumanjci) koji se mogu umiješati u samu salatu ili servirati pokraj. Moj izbor je najčešće samo fini domaći kruh i pokoja svježa crvena rotkvica jer u kombinaciji sa lukom odlično pomaže probavljivosti masnoće iz ove salate.