Liso Calcutta (lat. Cucumis anguria) |
Ovu sortu sam prvi puta uzgajala i jako mi se svidio. Ima nekoliko varijeteta, ali ova glasi za najbolju. Uzgaja se isto kao svi krastavci. Od 6 sjemenki posijanih u čaše, nikle su 4 i kada su biljke dovoljno ojačale posadila sam ih u perma model, u debeli sloj sijena i trave, na mjesto gdje su prije njih bile visoke mahune.
Liso Calcutta je odličan za biološki uzgoj jer je vrlo otporan, ne pokazuje sklonost poremećajima niti ga napadaju nametnici. Ima vitice pomoću kojih se penje pa je dobro postaviti mu potporu.
Koristi se kao i običan krastavac: sirov, ukiseljen, fermentiran...
Koža mu je tanka i nije ga potrebno guliti. Vrlo je hrskav i osvježavajućeg okusa. Moje preporuke.
Ako vas još nešto zanima, pitajte u komentarima pa ću odgovoriti.
Ako vas još nešto zanima, pitajte u komentarima pa ću odgovoriti.
Gdje se može nabaviti? Molim za adresu. Hvala
OdgovoriIzbrišiPošaljite mi poruku na e-mail adresu probajovako@gmail.com pa ću vam dati link na stranicu gdje sam naručila sjeme.
IzbrišiКоју величину достигне?
OdgovoriIzbrišiplod je veličine jajeta, a biljka može narasti oko 2 metra u visinu
IzbrišiUz tvoju pomoc svake godine nesto novo raste u mojoj basti. Hvala ti draga moja. 🦋🕊🐣 Alma
OdgovoriIzbrišiHvala tebi, Alma na podršci meni i mom blogu
Izbriši