300
g grožđica
100
ml ruma
2 jaja
2 jaja
100
g šećera
60 g maslaca
180 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
60 g maslaca
180 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
300
g mljevenih oraha
4 ravne čajne žličice začina za medenjake (mljeveni klinčić, cimet i muškatni oraščić u jednakim dijelovima)
Grožđice namakati u rumu oko 4-5 sati, dok ne nabubre i omekane.
4 ravne čajne žličice začina za medenjake (mljeveni klinčić, cimet i muškatni oraščić u jednakim dijelovima)
Grožđice namakati u rumu oko 4-5 sati, dok ne nabubre i omekane.
Jaja
i šećer miksati dok se šećer ne rastopi, pa umiješati
rastopljeni maslac.
Dodati
brašno pomiješano sa praškom za pecivo, mljevenim orasima i
začinima, te izmiješati. Umiješati grožđice.
Pomoću
žličice vaditi hrpice i stavljati na pleh obložen masnim papirom.
Peći
oko 15 minuta na 170°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ohlađene
preliti čokoladnom glazurom: 100 g čokolade za kuhanje i 3 žlice ulja rastopiti miješajući
na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.