(ne mora se strogo držati količine, jer netko voli više riže, netko više mesa...)
ovo je jako fini recept po kojem se kuha djeci u našim vrtićima 😊😊😊
400 g kiselog zelja
200 g riže
300 g mljevene piletine
10 g pirea od rajčica
za preljev:
2 dl mlijeka
4 jaja
Sol i začini po želji (lovor, papar, crvena mljev. paprika...)
Skuhati zelje, skuhati rižu (ne smije biti baš do kraja kuhana), ispirjati meso, začiniti ga pireom od rajčica i listom lovora.
Posudu namazati uljem i složiti dio zelja, prokuhanu rižu, pirjano meso i drugi dio zelja. Zaliti musaku razmućenim jajem i mlijekom, te zapeći ( 20 – 30 minuta ) u pećnici na 180°C.
Preljev od jaja i mlijeka se upije kroz cijelu musaku, jer je rijedak, ali to bude jako fino.
Ponekad ne stavljam preljev, već premažem musaku odozgo sa kiselim vrhnjem pomiješanim sa jednim jajem ili samo sa vrhnjem.
Probajte, pa odlučite što je bolje.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ovdje možete ostaviti svoj komentar: