subota, 14. srpnja 2012.

Sataraš

Brzo, jednostavno, zdravo ljetno jelo. 

 

Najgore je kad moraš navesti količinu sastojaka za jelo koje radiš odokativno, onako - koliko čega imaš, a tako je i satarašem. Zato neka bude otprilike ovako:

2  glavice luka
3 češnja češnjaka (bijelog luka) - može i bez njega
4-6  paprika
3  krumpira
2  rajčice 
par žlica masnoće

Glavice luka narezati na pola, pa na tanje šnitice.
Papriku narezati na trake ili kocke.
Češnjak narezati na što sitnije.

 

Sve staviti u posudu sa masnoćom, pa na laganu vatru da se pirja nekih 10-15 minuta i povremeno promiješati da ne zagori.
Krumpir narezati na manje ploškice, pa dodati u posudu i začiniti solju i paprom.

 

Pirjati još nekih desetak minuta dok krumpir ne omekša.

Za to vrijeme rajčici ukloniti kožicu, narezati na kockice i dodati jelu, pa pirjati još oko 3-4 minute.
Kožicu sa rajčice se može ukloniti tako da se rajčica na par minuta potopi u vruču vodu, pa se kožica onda može lijepo odvojiti.

Ima i drugi način, kada u jelo ide usitnjena rajčica kao u ovom slučaju ili kad rajčicu spremamo za zimnicu.Taj brzi i jednostavan način sam opisala ovdje: http://probajovako.blogspot.com/2012/07/uklanjanje-kozice-sa-rajcice-paradajza.html




1 komentar:

Anonimno kaže...

Probati cu sutra. Cita se mnogo ukusno. Hvala za recepat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...