utorak, 26. lipnja 2012.

Prijedlog za uskrsne kolače: Kakao pita sa sirom i pudingom

Prvi puta sam probala ovu pitu prije sigurno dvadeset godina kada ga je napravila moja sestra Verica. Od tada ga često radim. Sviđa mi se spoj kakaa sa sirom i okusom vanilije. 

 

Prhko tijesto

 30 dkg brašna
 1 prašak za pecivo
 1 jaje
 1 žumanjak
 20 dkg šećera
 25 dkg maslaca 

Nadjev

 1/2 kg sira
 4 žumanjka
 10 dkg šećera
 5 bjelanjaka (utučenih u snijeg)
 1 vrečica pudinga od vanilije

Tijesto:
Brašno prosijati sa praškom za pecivo.
Dodati kakao.
Jaje i žumanjak malo tući sa šećerom da se povežu, pa umiješati razmekšani maslac.
Pomiješati sve zajedno rukom, da nastane glatko tijesto.
Polovicu razvaljati i staviti na dno namašćene i pobrašnjene tepsije.
Staviti nadjev, pa preko njega drugu polovicu razvaljanog tijesta.
Odozgo malo ispikati vilicom (da se ne napuhne tijekom pečenja i da para može izlaziti van).
Peći oko 30 min (probati čačkalicom) na 180°C.

Nadjev:
Sir propasirati ili izmiksati da bude bez grudica, dodati žumanjke i šećer pomiješan sa praškom za puding od vanilije.
Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.


Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...