četvrtak, 16. svibnja 2019.

Varivo od poriluka s ječmom i suhim mesom ili kobasicom





Ukusno i zasitno jelo, a jednostavno za pripremu.
U 2 dl hladne vode staviti pola šalice ječma, suho meso prema izboru (špek, rebrica, kobasice...), jednu mrkvu narezanu na kockice i jedan sitno narezan češanj češnjaka. Posoliti i pustiti da se kuha. Prije nego ječam sasvim omekša dodati na kockice narezana dva krumpira i dvije šalice narezanog poriluka. Dodati žličicu mljevene crvene paprike, malo papra i nastaviti kuhati dok ječam i krumpir sasvim ne omekšaju. 
Po želji se može napraviti zaprška ili se jedan dio krumpira zdrobi u pire kako bi se dobila 
gustoća jela.














2 komentara:

Branka kaže...

Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

Anonimno kaže...

Malo je blogova sa pravim, domaćim, jednostavnim jelima. Jako mi je zanimljivo čitati Vaše tekstove, sviđa mi se što ne pišete samo recepte, povremeno navratim i svaki puta naiđem na nešto zanimljivo. Hvala i lijep pozdrav od Gabrijele iz Rijeke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...