4 jaja
1 šalica šećera
1 šalica ulja
pola šalice mlijeka
1 šalica brašna
pola vrećice praška za pecivo
1 šalica šećera
10 dkg rogača (može i mljeveni mak)
10 dkg grožđica (može i bez njih)
3-4 naribane jabuke (umjesto jabuka može jedna šalica bilo kojeg džema ili pekmeza)
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
Žutanjke istući sa šećerom dok se ne udupla smjesa, dodati ostale sastojke i na krajulagano umiješati snijeg.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C.
Možete ga preliti glazurom od čokolade pomiješane sa malo ulja, a najfinije je kad se prije glazure premaže slojem nekog kiselkastog džema, meni je najdraži moj domaći od drijenka.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ovdje možete ostaviti svoj komentar: