ponedjeljak, 16. srpnja 2012.

Krema za torte i kolače od pudinga (najbrža i najjednostavnija)

Jednom sam morala napraviti biskvit i kremu za svega 2o minuta. Biskvit sam za 10 minuta umutila i "ispekla" u mikrovalnoj, a za kremu mi je palo na pamet samo skuhati puding i umiješati mljevene kekse. To je super stvar! 

Tako je nastao ovaj kolač na slici:

U sredini je krema od pudinga od vanilije i mljevenih "Petit beurre" keksa.


Nekada smo kod kuće mljeli kekse ili ih drobili valjkom za tijesto, ali sada u dućanima ima za kupiti mljevenih keksa.

Izabrati puding po svojoj želji, skuhati prema uputi na ambalaži, maknuti sa vatre, usipati mljevene kekse dok se ne postigne željena gustoća kreme. I to je sve. Namazati na biskvit i staviti na hlađenje u hladnjak.

Kombinacija ima svakakvih, a okus određuje vrsta keksa (Oreo, Mc Vities Digestive, Plazma, Petit beuerre, napolitanke - voćne/ s lješnjakom/  s kavom..., )
  •  puding od jagode pomiješan sa keksima, preliveno preko biskvita po kojem su naslagane jagode...
  • puding od maline u kombinaciji sa malinama itd..., pudinga ima stvarno raznih.
  • može se u takvu kremu kada se ohladi lagano umiješati slatko vrhnje stučeno u šlag, pa krema bude laganija 

Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

Obožavam jednostavne ideje. Hvala na tome! D. :)

Nada (probajovako.blogspot.com) kaže...

Nema na čemu! Hvala Vama na komentaru :)

Anonimno kaže...

Da li čekate da se puding ohladi prije stavljanja na biskvit?

Nada (probajovako.blogspot.com) kaže...

Može biti toplo, ali ne vruće. Znači, ohlađeni biskvit i mlaka krema. Pozdrav :)

Anonimno kaže...

idem probati...ovu čokoladnu..nemam čokolade, probat ću nešto umjesto nje, čokoladu u prahu..

Anonimno kaže...

može li se ova krema koristiti i za torte?

Probaj ovako kaže...

može, naravno, čvrsta je i stabilna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...