Koliko sam samo puta radila pizzu na ove načine! Oba su dobra i zavisi samo dali u frižideru imam koje kiselo vrhnje, jogurt itd. ili samo mlijeko. Uglavnom jako je brzo gotovo, a to je nama nestrpljivima najvažnije. Na slici se lijepo vidi struktura ovakve vrste tijesta. Ispadne "krušnasto", te deblje i mekše od onog što podrazumijevamo pod originalnim tijestom za pizzu.
1. Tijesto za pizzu sa jogurtom, kiselim mlijekom ili kiselim
vrhnjem
mjera je čaša od jogurta
2 čaše brašna
pola paketića praška za pecivo
pola žličice soli
1 čaša jogurta, kiselog mlijeka ili kiselog vrhnja
2 jušne žlice ulja
2. Tijesto za pizzu sa mlijekom
2 čaše brašna
pola paketića praška za pecivo
pola žličice soli
4 jušne žlice ulja
1,5 dl mlijeka (može i voda, zobeno mlijeko i slično, ali ja nisam
još tako probala)
Priprema
1. Brašno prosijati zajedno sa
praškom za pecivo, dodati ostale sastojke i mikserom sa
spiralnim nastavcima kratko mijesiti da nastane glatko tijesto.
Nauljiti ruke da se lakše barata tijestom, a također ulje
sprječava da se vlaga iz nadjeva upije u tijesto.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ovdje možete ostaviti svoj komentar: