21 srpnja 2012

Brzo tijesto za pizzu (na dva načina)


Koliko sam samo puta radila pizzu na ove načine! Oba su dobra i zavisi samo dali u frižideru imam koje kiselo vrhnje, jogurt itd. ili samo mlijeko. Uglavnom jako je brzo gotovo, a to je nama nestrpljivima najvažnije.  Na slici se lijepo vidi struktura ovakve vrste tijesta. Ispadne "krušnasto", te deblje i mekše od onog što podrazumijevamo pod originalnim tijestom za pizzu.



1. Tijesto za pizzu sa jogurtom, kiselim mlijekom ili kiselim vrhnjem

mjera je čaša od jogurta

2 čaše brašna
pola paketića praška za pecivo
pola žličice soli
1 čaša jogurta, kiselog mlijeka ili kiselog vrhnja
2 jušne žlice ulja



2. Tijesto za pizzu sa mlijekom

2 čaše brašna
pola paketića praška za pecivo
pola žličice soli
4 jušne žlice ulja
1,5 dl mlijeka (može i voda, zobeno mlijeko i slično, ali ja nisam još tako probala)

Priprema
1. Brašno prosijati zajedno sa praškom za pecivo, dodati ostale sastojke i mikserom sa
spiralnim nastavcima kratko mijesiti da nastane glatko tijesto.
Nauljiti ruke da se lakše barata tijestom, a također ulje sprječava da se vlaga iz nadjeva upije u tijesto.
2. Nauljenim rukama izvaditi tijesto, staviti na nauljenu tepsiju, rukama raširiti tijesto po tepsiji, staviti nadjev i peći na 220°C oko 15 minuta (ovisno o debljini tijesta).

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ovdje možete ostaviti svoj komentar: