Mirišljave, tople jabučice za hladne večeri. Brzi desert koje su djeci prije često pripremale bake i mame...
Ovo se radi samo sa prirodno uzgojenim jabukama kojima se smije pojesti kora.
Neka jabuke budu podjednake veličine kako bi se se sve
jednako ispekle.
Jabuke oprati i poslagati u tepsiju jednu do druge.
U tepsiju uliti malo vode, toliko da pokrije dno, da se
jabuke ne zalijepe za dno.
Staviti u toplu pećnicu da se peku oko 25 minuta, na 180°C.
Prilikom pečenja jabuke se napuhnu, pa im onda koža popuca i
to je znak da su pečene.
Mogu se prije pečenja izbosti vilicom, pa neće popucati, ali
tada izgube sokove i postanu suhe.
Mogu se još vruće posuti šećerom u prahu i cimetom.
Najbolje su dok se jedu tople, ali su fine i kad su potpuno
hladne.
hvala vam
OdgovoriIzbrišiHvala mnogo na podsjecanju ,bila.sam zaboravila ali eto ti me.podsjeti tako da sad zimi će mi biti poslastica
OdgovoriIzbriši