srijeda, 13. siječnja 2016.

Brze slatke kiflice kao dizane

Kad jedete ove kiflice, kao da jedete mini orahnjaču ili makovnjaču.
Tijesto je strukture kao dizano, ali se radi brzo i bez kvasca. Koristim ovo tijesto u sto varijanti :)







Sastojci
400 g brašna
1 paketić praška za pecivo
200 g svježeg kravljeg sira
6 punih jušnih žlica mlijeka
8 punih jušnih žlica ulja
100 g šećera
1 paketić vanilin šećera
1 jaje
prstohvat soli

Priprema
U jednoj posudi pomiješati brašno zajedno sa praškom za pecivo.
U drugoj posudi pomiješati sve ostale sastojke, te dodati u brašno.
Miješati mikserom sa spiralnim nastavcima najprije najmanjom, a zatim najvećom
brzinom. Ne miješati duže od 15 - 20 sekundi da tijesto ne bi postalo ljepljivo. Tijesto podijeliti u dva dijela, formirati dvije kugle i razvaljati ih u na pobrašnjenoj površini u oblik kruga, debljine oko 3 mm. Ako volite deblje tijesto, ostavite ga debljeg. Namažite nadjevom od maka, oraha, čokolade, pekmeza, sira... Izrežite u trokute i zarolajte u kiflice. Složiti na tepsiju na papir za pečenje. Od ove količine tijesta meni izađe 32 kiflice i pečem ih sve odjednom u najvećoj tepsiji od pećnice.
Peći na 170°C dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Još tople posuti šećerom u prahu.


Mekane su i drugi dan ako stoje zatvorene, a također se mogu pečene zamrznuti.

2 komentara:

Laka kuharica kaže...

Ma, ovo bilježim jer je savršeno. Mrzim raditi dizana tijesta jer zahtijevaju beskrajno dugu pripremu, a ovo ide k'o keks. Baš odlično!

jaimojvrt.blog kaže...

Sigurno pravim ovaj vikend.Lijep pozdrav,sve najbolje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...