Još od kako je Katija na svom blogu objavila recept za fileke, odlučila sam da ih moram probati i ja tako napraviti: http://doliclivadabb.blogspot.com/2012/11/junece-tripice-odnosno-fileki-kako-ih.html
Moja ih je mama radila puno puta i to nam je bilo često na jelovniku, a radilo se ili o špek-filekima koji su gusti i imaju dosta arome po špeku (ili panceti), sa puno crvene paprike ili filekima na juhu, sa krumpirom i zaprškom, koji su bili malo blažeg okusa, a pred kraj kuhanja malo zaocteni. Voljela sam i jedne i druge.
Ali! - fileki sa grožđicama, klinčićem, vinom, limunovim sokom... to me je naprosto mamilo da probam. Jučer sam u dućanu naišla na fileke i naravno, ručak za danas se znao.
Jučer sam ih kuhala jedno sat vremena sa puno luka, lovora, papra i majčine dušice, ostavila na hladnom preko noći, a danas sam ih ocijedila, narezala i nastavila dalje po Katjinom receptu.
Odlično! Sad imam još jedan omiljen način za spravljanje fileka.
Hvala ti Katija! Kuhaj dalje i piši!
Nema komentara:
Objavi komentar
Ovdje možete ostaviti svoj komentar: