srijeda, 30. rujna 2015.

Fine biskvitne hrpice sa suhim voćem i orasima


Jednostavne, brze i jako fine.





300 g grožđica
100 ml ruma
2 jaja
100 g šećera
60 g maslaca
180 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
300 g mljevenih oraha
4 ravne čajne žličice začina za medenjake (mljeveni klinčić, cimet i muškatni oraščić u jednakim dijelovima)

Grožđice namakati u rumu oko 4-5 sati, dok ne nabubre i omekane.
Jaja i šećer miksati dok se šećer ne rastopi, pa umiješati rastopljeni maslac.
Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, mljevenim orasima i začinima, te izmiješati. Umiješati grožđice.
Pomoću žličice vaditi hrpice i stavljati na pleh obložen masnim papirom.
Peći oko 15 minuta na 170°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ohlađene preliti čokoladnom glazurom: 100 g čokolade za kuhanje i 3 žlice ulja rastopiti miješajući na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.



Pečeni. Jedan fali radi degustacije :)

2 komentara:

Anonimno kaže...

odlični Božićni kolačići :)

btw. svi kolači s ovog bloga uspijevaju, za razliku od mnoštva recepata s drugih stranica

Probaj ovako kaže...

Najljepša vam hvala na tako lijepom komentaru, šteta što niste ostavili ime, ali stvarno mi je drago da imate dobra iskustva sa ovim receptima.
Veliki pozdrav od Nade!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...