utorak, 3. lipnja 2014.

Brze i jednostavne grickalice od sira i gotovih kora za savijaču


Odlična stvar kad trebam nešto zgodno za goste, uz kavicu. Brzo se naprave, a potrebne su samo kupovne kore, sir i jaja.

Obično ih napravim kad imam viška sira, pa stavim u zamrzivač poredane na pek papir da se ne slijepe jedna za drugu. Kad se zamrznu, prebacim ih u vrećicu.
Prije nego dođu gosti, rolice izvadim da se odmrznu (treba im nekih 15 min), pa pržim u vrućem ulju (pola minute sa svake strane).
Jako su fine kad su tople i hrskave, ali su dobre i kad su hladne.





Vrlo se jednostavno rade.

Za nadjev se pomiješa:
  • svježi sir  (oko 100 grama za jednu koru)
  • jedno jaje na 200 grama sira
  • malo soli
  • može se dodati i malo kiselog vrhnja ako je sir jako suh, pa se teško premazuje
Koru za savijaču premazati jako tanko nadjevom od sira (dvije vrhom pune velike žlice nadjeva za jednu koru). Ne smije biti puno nadjeva jer će se kore razmočiti i trgati. Samo tanko, tanko namazati.
Koru razrezati u križ (na 4 dijela), pa svaki dio zarolati. Kad je sve gotovo, pržiti rolice u vrućem ulju ili masti dok lijepo ne porumene. Kad pržim u manjoj posudi, onda još svaku rolicu prerežem na pola.
Takve su ove na slici.
Izvaditi na papirnatu salvetu da se ocijedi višak ulja.

Mogu se pripremiti dan ranije, spremiti u hladnjak pokrivene da se ne sasuše i onda slijedeći dan pržiti.
Dobre su i sa mesnim nadjevom, kao za burek od mesa.
Jednom mi je ostalo bolonjez umaka i njime sam punila rolice, također je ukusno.







Broj komentara: 6:

Zorica Pavlovic kaže...

Ove rolnice obožavam

Nada (probajovako.blogspot.com) kaže...

Da, prava su napast :)

Laka kuharica kaže...

Odlična ideja, uvijek dobro dođe nešto što je brzo gotovo, fino i jednostavno za napraviti. Vjerojatno bi isto bile odlične i s nekim slatkim punjenjem.

Danka V kaže...

ah... ovo je odlično,brzo a ukusno ! i zarazno ;)

Nada (probajovako.blogspot.com) kaže...

Probala sam ih ja puniti sa nadjevom od jabuka, ali nije dobro. Od slatkog prebrzo potamne i upiju jako puno masnoće. Nije mi se dopalo.
Ima jedan način kad se kore namažu šaumom od bjelanjaka i šećera, pa se režu jastučići i prže. Bude fora jer se jako napuhnu, ali toliko brzo tamne, da ih jedva stigneš izvaditi na vrijeme iz ulja.Budu fine, ali jako masne.

Nada (probajovako.blogspot.com) kaže...

Da, baš zarazno :) Neprijatelj svake dijete :((((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...