Prvi puta sam probala ovu pitu prije sigurno dvadeset godina kada ga je napravila moja sestra Verica. Od tada ga često radim. Sviđa mi se spoj kakaa sa sirom i okusom vanilije.
Prhko tijesto
30 dkg
brašna
1
prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
2 žlice kakaa u prahu
1
jaje
1
žumanjak
20 dkg
šećera
25 dkg
maslaca
Nadjev
1/2 kg
sira
4
žumanjka
10 dkg
šećera
5
bjelanjaka (utučenih u snijeg)
1 vrečica
pudinga od vanilije
Tijesto:
Brašno prosijati sa praškom za pecivo.
Dodati kakao.
Jaje i žumanjak malo tući sa šećerom da se povežu, pa umiješati razmekšani maslac.
Pomiješati sve zajedno rukom, da nastane glatko tijesto.
Polovicu razvaljati i staviti na dno namašćene i pobrašnjene tepsije.
Staviti nadjev, pa preko njega drugu polovicu razvaljanog tijesta.
Odozgo malo ispikati vilicom (da se ne napuhne tijekom pečenja i da para može izlaziti van).
Peći oko 30 min (probati čačkalicom) na 180°C.
Nadjev:
Sir propasirati ili izmiksati da bude bez grudica, dodati žumanjke i šećer pomiješan sa praškom za puding od vanilije.
Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Brašno prosijati sa praškom za pecivo.
Dodati kakao.
Jaje i žumanjak malo tući sa šećerom da se povežu, pa umiješati razmekšani maslac.
Pomiješati sve zajedno rukom, da nastane glatko tijesto.
Polovicu razvaljati i staviti na dno namašćene i pobrašnjene tepsije.
Staviti nadjev, pa preko njega drugu polovicu razvaljanog tijesta.
Odozgo malo ispikati vilicom (da se ne napuhne tijekom pečenja i da para može izlaziti van).
Peći oko 30 min (probati čačkalicom) na 180°C.
Nadjev:
Sir propasirati ili izmiksati da bude bez grudica, dodati žumanjke i šećer pomiješan sa praškom za puding od vanilije.
Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Nema komentara:
Objavi komentar