četvrtak, 3. prosinca 2015.
Kolač u čoko umaku
Jako, fin, sočan, mekan...
Biskvit:(koristiti čašice od jogurta)
2 čaše brašna
1 paketić praška za pecivo
2 žličice kakaa
2 čaše šećera
1/2 čaše ulja
2 čaše jogurta
Čokoladni preljev:
7 jušnih žlica šećera
10 jušnih žlica mlijeka
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
2 jušne žlice ruma (može i bez)
Najprije suhe sastojke za biskvit izmiješati pjenjačom, dodati ulje i jogurt i sve dobro promiješati da nema grudica.
Uliti u namašten i brašnom posut pleh veličine 20x30 cm.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Dok se kolač peče, na laganoj vatri zagrijati sve sastojke za preljev i kuhati oko 10 minuta dok se malo ne zgusne, stalno miješajući.
Pečen kolač odmah izvaditi iz pećnice, narezati nožem na kocke i preliti vrućim preljevom.
Ostaviti da se ohladi.
utorak, 1. prosinca 2015.
Mekani vafli
Ako volite mekane vafle koji ostaju fini i drugi dan, onda se nećete razočarati.
2 jaja
120 g secera
1dl mleka
1dl ulja
pola praška za pecivo
pola vanilin šećera
250 g brašna
2 jaja
120 g secera
1dl mleka
1dl ulja
pola praška za pecivo
pola vanilin šećera
250 g brašna
ispadne 12 kom
Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti pjenjačom (ne treba puno),
dodati mlijeko, ulje i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Dobro umutiti pjenjačom da se razbiju grudice.
Peći u pekaču za vafle ili u tavici kao američke palačinke.
Prije stavljanja smjese premazati površinu sa malo maslaca ili ulja da se ne lijepi.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)