četvrtak, 3. prosinca 2015.

Kolač u čoko umaku


Jako, fin, sočan, mekan...

Biskvit:(koristiti čašice od jogurta)

2 čaše brašna
1 paketić praška za pecivo
2 žličice kakaa
2 čaše šećera
1/2 čaše ulja
2 čaše jogurta

Čokoladni preljev:
7 jušnih žlica šećera
10  jušnih žlica mlijeka
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
2 jušne žlice ruma (može i bez)

Najprije suhe sastojke za biskvit izmiješati pjenjačom, dodati ulje i jogurt i sve dobro promiješati da nema grudica.
Uliti u namašten i brašnom posut pleh veličine 20x30 cm.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
Dok se kolač peče, na laganoj vatri zagrijati sve sastojke za preljev i kuhati oko 10 minuta dok se malo ne zgusne, stalno miješajući.
Pečen kolač odmah izvaditi iz pećnice, narezati nožem na kocke i preliti vrućim preljevom.
Ostaviti da se ohladi.



utorak, 1. prosinca 2015.

Mekani vafli

Ako volite mekane vafle koji ostaju fini i drugi dan, onda se nećete razočarati.


2 jaja
120 g secera
1dl mleka
1dl ulja
pola praška za pecivo
pola vanilin šećera
250 g brašna

ispadne 12 kom


Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti pjenjačom (ne treba puno),
dodati mlijeko, ulje i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Dobro umutiti pjenjačom da se razbiju grudice.

Peći u pekaču za vafle ili u tavici kao američke palačinke.
Prije stavljanja smjese premazati površinu sa malo maslaca ili ulja da se ne lijepi.