Tijesto:
(za 3 kore) neka vas ne buni što su na slici 4 kore, pekla sam u mini-pećnici na plehu malih dimenzija, pa ih je ispalo 4 od ove količine tijesta
600 g brašna
1,5 vrećica praška za pecivo
300 g svježeg kravljeg sira (manje masnog)
9 žlica mlijeka (ako je iz hladnjaka, malo ga ugrijati)
12 žlica ulja
150 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
2 manja jaja (veličina «S»)
prstohvat soli
...
Za nadjev koristiti pekmez po želji kojem dodamo malo ruma, a preko pekmeza posipamo mljevene orahe ili mak, te šećer i grožđice.
Potrebno je oko 200 grama oraha ili maka i 100 grama šećera.
...
Izrada kora:
Sir propasirati ili usitniti vilicom ili štapnim mikserom, blenderom i sl. da postane kremast.
U jednoj posudi pomiješati brašno zajedno sa praškom za pecivo.
U drugoj posudi pomiješati sve ostale sastojke, te dodati u brašno.
Miješati mikserom sa spiralnim nastavcima najprije najmanjom, a zatim najvećom brzinom, ne duže od 15 - 20 sekundi da tijesto ne bi postalo ljepljivo. Može se slobodno i rukama izmiješati umjesto miksera.
Istresti na pobrašnjenu podlogu, formirati tri jednaka dijela za kore. Prvu koru razvaljati, namotati na valjak, prenijeti na pleh, premazati pekmezom, posuti orasima i šećerom, pa nastaviti i sa druge dvije kore.
Kolač prije pečenja izbockati čačkalicom da se ne napuhava.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C dok kolač ne porumeni.