400 g glatkog brašna
250 g maslaca
100 g šećera u prahu i još dodatno za posipavanje kiflica
Brašno i šećer pomiješati u zdjeli, iznad toga rezati maslac na manje komadiće, pa ga prstima dobro umrviti u brašno i šećer.
Formirati nekoliko valjaka od tijesta, omotati prozirnom folijom i ostaviti do 20 minuta u hladnjaku.
Nakon vađenja iz hladnjaka tijesto neka odstoji desetak minuta i tada treba formirati roščiće (kiflice).
Možete uzimati komadiće, napraviti kuglicu, provaljati dlanom na radnoj površini i formirati kiflicu.
Drugi način je da napravite tanju "kobasicu" od tijesta, nožem rezdijelite na jednake dijelove i od svakog komada formirate kiflicu.
Poslagati ih na pleh sa pek papirom, peći u zagrijanoj pećnici na 170°C oko 5-7 minuta, ovisno koliko su kiflice velike. Moraju ostati bijele, a pečene su čim odozdo dobiju lagano smeđkastu boju.
Ako se uvaljaju u šećer dok su još tople primiti će više šećera. Ja to radim kada se posve ohlade, a tada je i manja mogućnost da će se polomiti. Naravno, mogu se i samo posipati šećerom, već kako tko želi.
Nema komentara:
Objavi komentar