Odlična je, naravno i bez žele bombona. Probajte, napravite ju po svojoj želji.
Količina za jednu manju oblatnu (27 x 37 cm):
150 g maslaca
100 g šećer u prahu
100 g čokolade za kuhanje
50 g mljevenih keksa
50 g mljevenih oraha
1 žlica kakaa u prahu
žele bomboni
1 kom oblatne
Maslac sobne temperature i šećer pjenasto umutiti mikserom (oko 10-15 sekundi). Dodati otopljenu čokoladu koja ne smije biti vruća, već samo topla, u tekućem stanju. Dodati kekse, orahe i kakao, te kratko pomiješati u jednoličnu masu.
Oblatnu položiti na vlažnu kuhinjsku krpu i prekriti još jednom kuhinjskom krpom, pa kad oblatna omekša namazati ju nadjevom, rasporediti žele bombone narezane na kockice i umotati ju u roladu.
Umotati roladu u suhu krpu ili papir i staviti na hladno da se prosuši i nadjev stisne. Nakon otprilike 6-8 sati može se rezati i jesti.
Nema komentara:
Objavi komentar