Odlična stvar kad trebam nešto zgodno za goste, uz kavicu. Brzo se naprave, a potrebne su samo kupovne kore, sir i jaja.
Obično ih napravim kad imam viška sira, pa stavim u zamrzivač poredane na pek papir da se ne slijepe jedna za drugu. Kad se zamrznu, prebacim ih u vrećicu.
Prije nego dođu gosti, rolice izvadim da se odmrznu (treba im nekih 15 min), pa pržim u vrućem ulju (pola minute sa svake strane).
Jako su fine kad su tople i hrskave, ali su dobre i kad su hladne.
Vrlo se jednostavno rade.
Za nadjev se pomiješa:
- svježi sir (oko 100 grama za jednu koru)
- jedno jaje na 200 grama sira
- malo soli
- može se dodati i malo kiselog vrhnja ako je sir jako suh, pa se teško premazuje
Koru razrezati u križ (na 4 dijela), pa svaki dio zarolati. Kad je sve gotovo, pržiti rolice u vrućem ulju ili masti dok lijepo ne porumene. Kad pržim u manjoj posudi, onda još svaku rolicu prerežem na pola.
Takve su ove na slici.
Izvaditi na papirnatu salvetu da se ocijedi višak ulja.
Mogu se pripremiti dan ranije, spremiti u hladnjak pokrivene da se ne sasuše i onda slijedeći dan pržiti.
Dobre su i sa mesnim nadjevom, kao za burek od mesa.
Jednom mi je ostalo bolonjez umaka i njime sam punila rolice, također je ukusno.
Ove rolnice obožavam
OdgovoriIzbrišiDa, prava su napast :)
IzbrišiOdlična ideja, uvijek dobro dođe nešto što je brzo gotovo, fino i jednostavno za napraviti. Vjerojatno bi isto bile odlične i s nekim slatkim punjenjem.
OdgovoriIzbrišiProbala sam ih ja puniti sa nadjevom od jabuka, ali nije dobro. Od slatkog prebrzo potamne i upiju jako puno masnoće. Nije mi se dopalo.
IzbrišiIma jedan način kad se kore namažu šaumom od bjelanjaka i šećera, pa se režu jastučići i prže. Bude fora jer se jako napuhnu, ali toliko brzo tamne, da ih jedva stigneš izvaditi na vrijeme iz ulja.Budu fine, ali jako masne.
ah... ovo je odlično,brzo a ukusno ! i zarazno ;)
OdgovoriIzbrišiDa, baš zarazno :) Neprijatelj svake dijete :((((
Izbriši