Priprema se jednostavno i ne zahtjeva puno
vremena. Recept
sam dobila prije nekih 10 godina od drage prijateljice Anice iz
Vrbovca čije je
kolače i torte mnogima gotovo nemoguće nadmašiti. Teško je u par
rečenica
opisati koliko mi je tada značilo njeno prijateljstvo i podrška.
Život nas je
odveo svaku na svoju stranu, jako se rijetko vidimo i čujemo,
ali neka zna da
mislim
na nju svaki puta kada radim ovu finu kremu :)
3 dl mlijeka
2 žlice gustina ili brašna (glatkog)
6 žlica šećera
3 jaja
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca
U posudi za kuhanje pjenjačom pomiješati hladno mlijeko sa šećerom i gustinom ili brašnom. Dobro izmiješati da nestanu sve grudice.
Dodati jaja, promiješati, pa
dodati natrganu čokoladu za kuhanje.
Staviti na vatru i miješati
pjenjačom dok se svi sastojci ne otope i povežu.
Kada se počnu pojavljivati
mjehurići, kuhati miješajući dok se ne zgusne, nekih 3-4
minute.
Skinuti sa vatre i ostaviti da se
ohladi do mlakog.
Umutiti maslac
pjenasto (mikserom) i umiješati ga opet mikserom u mlaku kremu.
Torta na slici je rađena sa ovom kremom, a trebala mi je dupla
količina da bih imala za
dva sloja i još za omazivanje torte kao što se vidi na slici. U
gornji sloj sam umiješala
pržene mljevene lješnjake.
Ovu kremu koristim uvijek kada radim kocke sa bananama, mačje oči, čokoladne torte...
Ovo je najčitaniji tekst na mom blogu (6000 prikaza u 6 mjeseci), što govori da su mnogi u potrazi za dobrom čokoladnom kremom. Ako Vam nije teško, ostavite komentar kako ste zadovoljni sa ovim receptom da ohrabrite i druge da isprobaju ovu kremu. Hvala Vam unaprijed! Vaša Nada.
Ovu kremu koristim uvijek kada radim kocke sa bananama, mačje oči, čokoladne torte...
Ovo je najčitaniji tekst na mom blogu (6000 prikaza u 6 mjeseci), što govori da su mnogi u potrazi za dobrom čokoladnom kremom. Ako Vam nije teško, ostavite komentar kako ste zadovoljni sa ovim receptom da ohrabrite i druge da isprobaju ovu kremu. Hvala Vam unaprijed! Vaša Nada.
majmunski kolač (divnog li naziva) sa ovom kremom
Nema komentara:
Objavi komentar
Ovdje možete ostaviti svoj komentar: