Tamni biskvit:
4 žlice glatkog brašna
pola vrećice praška za pecivo
4 žlice šećera
2 žlice kakao praha
3 žlice mlijeka
3 žlice ulja
1 jaje
par žlica soka od višanja za poprskati biskvit
Svijetli biskvit: sve isto kao kod tamnog biskvita, samo bez kakaa
Nadjev i preljev:
5 žlica džema od višanja
1 vrećica pudinga od vanilije
3 dl soka od višanja (zasladite ga prema svojoj želji)
Ukrašavanje:
2,5 dl vrhnja za šlag
5-10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
1. Pomiješati brašno sa praškom za
pecivo i redom dodavati ostale sastojke, te dobro
izmiješati pjenjačom (nije potreban mikser).
2. Na dno podloge u kojoj će se peći
(ja koristim poklopac od vatrostalne posude) staviti
papir za pečenje i ispeći tamni biskvit (najjača snaga, oko 6 minuta).
3. Još vrući izvaditi na podlogu, pa
ispeći svijetli biskvit.
4. Tamni biskvit poškropiti sa sokom
i premazati džemom od višanja. Skuhati puding od
vanilije u soku od višanja, pa još vruće, preliti polovicu
količine preko džema. Poklopiti
svijetlim biskvitom, poškropiti i na njega izliti ostatak pudinga.
5. Kad se sve ohladi ukrasiti
šlagom, čokoladnom glazurom, svježim ili kandiranim
višnjama itd.
6. Ja sam vrhnje za šlag umutila u čvrsto i u njega umiješala čokoladu za kuhanje
rastopljenu u mikrovalnoj pećnici..
Rashladiti u hladnjaku prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar