Mirišljavi i ukusni keksići. Tijesto od kojeg se osim kiflica mogu raditi razni drugi oblici, svakom prema volji.
Sastojci:
125 g maslaca
50 g šećera u prahu
2 paketa pudinga od vanilije
125 g glatkog brašna
Priprema:
Maslac treba odstajati na sobnoj temperaturi da omekša, oko pola sata. Maslac i šećer izmiješati rukom, dodati prah pudinga pomiješan s brašnom, sve izmiješati rukom da nastane glatka smjesa, formirati kuglu, staviti u najlon vrećicu i ostaviti najmanje pola sata u hladnjaku.
Tijesto izvaditi iz hladnjaka, ostaviti desetak minuta da postane manje tvrdo, otkidati komadiće, formirati kiflice i slagati na pleh za pečenje obložen pek papirom. Ako se rade neki drugi oblici, tijesto razvaljati valjkom na debljinu pola centimetra i izrezivati kalupima oblike.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko desetak minuta, ne smiju se dugo peći da ne bi bili pretvrdi.
Ohlađene kiflice ukrasiti po želji. (100 g čokolade za kuhanje pomiješati na sasvim laganoj vatri s 3 žlice ulja, čim čokolada počne mekšati, skloniti s vatre i ona će se sama otopiti od topline ulja. Dobro promiješati da se ulje i čokolada sjedine u lijepu sjajnu smjesu. Toplo koristiti za ukrašavanje.)
Nema komentara:
Objavi komentar