Sastojci: kuhani grah, luk, mrkva, peršin, masnoća, sol, papar, mljevena paprika.
Za ovo jelo treba najprije na masnoći izdinstati luk narezan na kockice (idealna je masnoća od mesnog pečenja, ja je nikada ne bacim, već ulijem u neku malu staklenku i koristim za paradajz juhe, umake, variva...)
Treba dinstati poklopljeno. Luk daje ovom jelu okus po gljivama. Što ga više ima, to je bolje.
Kad luk omekša, dodati mrkvu naribanu na skroz sitne rezančiće, pa kad i ona sasvim omekša i raskaši se, dodati malo nasjeckanog češnjaka i nasjeckanog lista peršina. Peršin je također obavezan u ovom jelu.
Staviti kuhani grah, ali obavezno i tekućinu od kuhanja (ako kupujete konzerve, uzmite onu iz koje se čuje mućkanje kad ju protresete - to znači da unutra nije samo grah, već da ima i tekućine).
Posoliti, popapriti, po želji može ići i malo mljevene crvene paprike, ako mislite da je pregusto (meni nikad nije) podliti sa vodom ili najbolje - jušnim temeljcem (ostatkom kuhane juhe) i još malo pirjati dok se okusi ne povežu.
Može se ovom dodati i popržene pancete (špeka), kobasice... može biti i kao prilog nekom mesu..., ali ja u ovome guštam samo uz šnitu domaćeg kruha i puuuuuuunnnnnu zdjelu salate (jel moram reći: iz mog vrta?).
Ako na kraju jela niste koricom kruha pokupili sve tragove na tanjuru i ostavili potpuno čist tanjur za sobom, onda ste negdje zeznuli. Pročitajte ponovo recept. :)
Nema komentara:
Objavi komentar
OVDJE UPIŠITE SVOJ KOMENTAR: