četvrtak, 24. siječnja 2013.

Fileki "Đolić dolina bb"

Još od kako je Katija na svom blogu objavila recept za fileke, odlučila sam da ih moram probati i ja tako napraviti: http://doliclivadabb.blogspot.com/2012/11/junece-tripice-odnosno-fileki-kako-ih.html

Moja ih je mama radila puno puta i to nam je bilo često na jelovniku, a radilo se ili o špek-filekima koji su gusti i imaju dosta arome po špeku (ili panceti), sa puno crvene paprike ili filekima na juhu, sa krumpirom i zaprškom, koji su bili malo blažeg okusa, a pred kraj kuhanja malo zaocteni. Voljela sam i jedne i druge. 

Ali! - fileki sa grožđicama, klinčićem, vinom, limunovim sokom... to me je naprosto mamilo da probam. Jučer sam u dućanu naišla na fileke i naravno, ručak za danas se znao. 
Jučer sam ih kuhala jedno sat vremena sa puno luka, lovora, papra i majčine dušice, ostavila na hladnom preko noći, a danas sam ih ocijedila, narezala i nastavila dalje po Katjinom receptu.

Odlično! Sad imam još jedan omiljen način za spravljanje fileka. 
Hvala ti Katija! Kuhaj dalje i piši!2 komentara:

  1. Nisam baš ljubitelj fileka, ali kada vidim ove tvoje moram priznati da bi ih rado probala, odlično pripremljeno !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj tata je rekao da su mu to najbolji koje je do sada jeo. Kad sam mu nabrojala što sve od začina i dodataka ide unutra, rekao je u šali da bi to bilo fino i bez fileka :)))))

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...