četvrtak, 19. lipnja 2014.

Bečka štrudla (višnje sa nadjevom od grisa u korama za savijaču)

Najljepše je ovu jednostavnu voćnu štrudlu napraviti kada ima svježih višanja, ali sasvim dobro u tu svrhu posluže i višnje iz kompota ili zamrznute.
Ova štrudla je odlična i sa makom (mljac). Tada se mak stavi u nadjev sa grisom.





Potrebno je:

1 pakovanje gotovih kora za savijaču

Nadjev za kore:
(mjera je čaša od jogurta)
4 čaše jogurta (pakovanje od 180 g)
1 čaša ulja
2 čaše grisa 
2 čaše šećera i 1 vanilin šećer
1 p.p.
višnje ili mak, ili jabuke...

Sve sastojke za nadjev dobro izmiješati, pa ostaviti malo da gris nabubri oko 15 min.
Pošto u pakovanju ima 12 kora, ja slažem dvije po dvije, tako da ima u tepsiji 6 redova.
U receptima obično stoji da se mažu po dvije, ali meni više odgovara ovako.
Koru premazati sa 7 velikih žlica nadjeva, staviti na  nju drugu koru, opet premazati sa 7 žlica, poslagati voće (ne jako gusto, oko jedne šake višanja). Urolati i staviti na nauljen pleh. Tako dok se ne potroše sve kore.
Ako je ostalo nadjeva premazati njime štrudlu odozgo ili premazati samo jogurtom (može i vrhnjem).
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C dok ne primi lijepu zlatnosmeđu boju.
Toplo rezati u šnite ili prema želji.
Ne možete napraviti dvije iste štrudle, svaki puta ispadne drugačija, ovisno o količini voća, dužini pečenja, veličini tepsije... Ali, uvijek je oooodliiiiična  :)))

Nema komentara:

Objavi komentar