srijeda, 30. rujna 2015.

Fine biskvitne hrpice sa suhim voćem i orasima


Jednostavne, brze i jako fine.





300 g grožđica
100 ml ruma
2 jaja
100 g šećera
60 g maslaca
180 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
300 g mljevenih oraha
4 ravne čajne žličice začina za medenjake (mljeveni klinčić, cimet i muškatni oraščić u jednakim dijelovima)

Grožđice namakati u rumu oko 4-5 sati, dok ne nabubre i omekane.
Jaja i šećer miksati dok se šećer ne rastopi, pa umiješati rastopljeni maslac.
Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, mljevenim orasima i začinima, te izmiješati. Umiješati grožđice.
Pomoću žličice vaditi hrpice i stavljati na pleh obložen masnim papirom.
Peći oko 15 minuta na 170°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ohlađene preliti čokoladnom glazurom: 100 g čokolade za kuhanje i 3 žlice ulja rastopiti miješajući na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.



Pečeni. Jedan fali radi degustacije :)

Nema komentara:

Objavi komentar