Tijesto je strukture kao dizano, ali se radi brzo i bez kvasca. Koristim ovo tijesto u sto varijanti :)
Sastojci
400 g brašna
1 paketić praška za pecivo
200 g svježeg kravljeg sira
6 punih jušnih žlica mlijeka
8 punih jušnih žlica ulja
100 g šećera
1 paketić vanilin šećera
1 jaje
prstohvat soli
Priprema
U jednoj posudi pomiješati brašno zajedno sa praškom za pecivo.
U drugoj posudi pomiješati sve ostale sastojke, te dodati u
brašno.
Miješati mikserom sa spiralnim nastavcima najprije najmanjom, a
zatim najvećom
brzinom. Ne miješati duže od 15 - 20 sekundi da tijesto ne bi
postalo ljepljivo. Tijesto podijeliti u dva dijela, formirati dvije kugle i razvaljati ih u na pobrašnjenoj površini u oblik kruga, debljine oko 3 mm. Ako volite deblje tijesto, ostavite ga debljeg. Namažite nadjevom od maka, oraha, čokolade, pekmeza, sira... Izrežite u trokute i zarolajte u kiflice. Složiti na tepsiju na papir za pečenje. Od ove količine tijesta meni izađe 32 kiflice i pečem ih sve odjednom u najvećoj tepsiji od pećnice.
Peći na 170°C dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Još tople posuti šećerom u prahu.
Mekane su i drugi dan ako stoje zatvorene, a također se mogu
pečene zamrznuti.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ovdje možete ostaviti svoj komentar: