13 siječnja 2016

Odličan i jednostavan recept dr. Oetkera: Brze slatke kiflice kao dizane

Kad jedete ove kiflice, kao da jedete mini orahnjaču ili makovnjaču.
Tijesto je strukture kao dizano, ali se radi brzo i bez kvasca. Koristim ovo tijesto u sto varijanti :)







Sastojci

400 g brašna

1 paketić praška za pecivo

200 g svježeg kravljeg sira

6 punih jušnih žlica mlijeka

8 punih jušnih žlica ulja

100 g šećera

1 paketić vanilin šećera

1 jaje

prstohvat soli



Priprema
U jednoj posudi pomiješati brašno zajedno sa praškom za pecivo.

U drugoj posudi pomiješati sve ostale sastojke, te dodati u brašno.

Miješati mikserom sa spiralnim nastavcima najprije najmanjom, a zatim najvećom

brzinom. Ne miješati duže od 15 - 20 sekundi da tijesto ne bi postalo ljepljivo. Tijesto podijeliti u dva dijela, formirati dvije kugle i razvaljati ih u na pobrašnjenoj površini u oblik kruga, debljine oko 3 mm. Ako volite deblje tijesto, ostavite ga debljeg. Namažite nadjevom od maka, oraha, čokolade, pekmeza, sira... Izrežite u trokute i zarolajte u kiflice. Složiti na tepsiju na papir za pečenje. Od ove količine tijesta meni izađe 32 kiflice i pečem ih sve odjednom u najvećoj tepsiji od pećnice.

Peći na 170°C dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Još tople posuti šećerom u prahu.



Mekane su i drugi dan ako stoje zatvorene, a također se mogu pečene zamrznuti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ovdje možete ostaviti svoj komentar: