25 svibnja 2018

Biskvitna rolada od 2 jaja

Biskvit za ovu roladu pečem u najvećem plehu od pećnice, na pek papiru. Smjesa se lako raširi po cijelom plehu, jako brzo se ispeče jer je biskvit tanak, a prilikom skidanja sa papira se ne lomi jer mu sastojci daju potrebnu žilavost.
Dimenzije pleha su 40 x 30cm, ako se bojite da će vam biti pretanko, prvi puta za probu ispecite u nešto manjem plehu.
Recept je od Dr. Oetkera.



Sastojci: 
2 jaja
3 žlice vruće vode
100 g šećera
75 g oštrog brašna
25 g škrobnog brašna (gustin)
pola paketića praška za pecivo

Jaja i vruću vodu miksati najvećom brzinom 1 minutu. Dodati šećer i miješati još 2 minute. Pomiješati brašno, gustin i prašak za pecivo, pa miksati najmanjom brzinom oko 15 sekundi dok se smjesa jednolično ne izmiješa.
Peći na pek papiru, pečeno položiti na krpu navlaženu u hladnoj vodi, zarolati u roladu, ostaviti oko 10 minuta, odrolati, skinuti papir, premazati džemom i posuti šećerom u prahu.




Nema komentara:

Objavi komentar

Ovdje možete ostaviti svoj komentar: