subota, 14. srpnja 2012.
Mamin sataraš s krumpirom
Fino, lagano povrtno jelo koje nam je mama često ljeti pripremala. Uz njega nam je trebalo još samo par šnita svježeg kruha i nitko nije pitao gdje je meso :)
Teško mi je navesti količinu sastojaka, jer ovo jelo radim odokativno, ali recimo da je to otprilike ovako:
2 glavice luka
3 češnja češnjaka (bijelog luka) - može i bez njega
4-6 paprika
3 krumpira
2 rajčice
par žlica masnoće
Glavice luka narezati na pola, pa na tanje šnitice.
Papriku narezati na trake ili kocke.
Češnjak narezati na što sitnije.
Sve staviti u posudu sa masnoćom, pa na laganu vatru da se pirja nekih 10-15 minuta i povremeno promiješati da ne zagori.
Krumpir narezati na manje ploškice, pa dodati u posudu i začiniti solju i paprom.
Pirjati još nekih desetak minuta dok krumpir ne omekša.
Za to vrijeme rajčici ukloniti kožicu, narezati na kockice i dodati jelu, pa pirjati još oko 3-4 minute.
!!! Važno je rajčicu dodati tek kada krumpir sasvim omekša jer će u protivnom krumpir ostati tvrd.
Kožicu sa rajčice se može ukloniti tako da se rajčica na par minuta potopi u vruću vodu, pa se kožica onda može lijepo odvojiti.
Ima i drugi način, kada u jelo ide usitnjena rajčica kao u ovom slučaju ili kad rajčicu spremamo za zimnicu. Taj brzi i jednostavan način sam opisala ovdje: http://probajovako.blogspot.com/2012/07/uklanjanje-kozice-sa-rajcice-paradajza.html
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar