04 rujna 2012

Bakin kolač ili bakine kocke

Spada među starije recepte, ima ga u raznim zbirkama hrvatskih kolača, rado ga pečem jer je izdašan i jako ukusan. Za slikanje mi je ostala samo ova "kockica".


3 jaja
1 šalica šećera
1 paketić vanilin šećera
1 šalica ulja
2 šalice brašna
1/2 paketića praška za pecivo
2 šalice mlijeka
2 šalice mljevenih oraha
1 rebro čokolade (20 g)

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti, miksajući dodavati ulje, brašno prosijano sa praškom za pecivo, mlijeko, orahe i na kraju otopljenu čokoladu. Pleh veličine otprilike 25 x 30 cm namazati maslacem ili uljem i posuti krušnim mrvicama ili brašnom, pa uliti smjesu za kolač. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 min.
Ostaviti u poluotvorenoj pećnici dok se na pola ne ohladi (da biskvit ne sjedne), pa izvaditi van na dalje hlađenje. Toplog ili skroz ohlađenog posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom ( čokolada i malo maslaca ili ulja) i posuti mljevenim orasima.



Nema komentara:

Objavi komentar

Ovdje možete ostaviti svoj komentar: