Tikvice i patliđane jako volim pohane, mada potrošim dosta vremena dok ih pripremim.
Tikvice često ne gulim, naročito ako su jako mlade, a patliđane uvijek ogulim. Narežem ih na ploške ne tanje od pola cm debljine i posolim. Patliđane ostavim neko vrijeme dok ne puste vodu, pa po nekoliko ploški zajedno pritisnem među dlanovima da ocijedim višak vode.
1.) Napravim smjesu malo gušću nego za palačinke i dodam što više sezamovih sjemenki.
Ploške provaljam u oštro brašno, pa u smjesu za palačinke i pržim u zagrijanoj masti ili ulju.
ili:
2.) Ploške provaljam u oštro brašno, pa u razmućeno jaje, pa u krušne mrvice pomiješane sa puno sezama. Pržim u zagrijanoj masti ili ulju.
(brašno, jaja, mrvice sa sezamom):
(brašno, smjesa za palačinke sa sezamom):
Ovo radi jako puno domačica jedino možda manje njih dodaje sezam pri pohanju, ali ja znam čije će oko virnuti ovamo, pa sam za nju ovaj jednostavni receptić napisala i šaljem joj veliku pusu u njen mali stančić u potkrovlju. <3
Nema komentara:
Objavi komentar