za tortu promjera 18 cm
(moja mjera za šalicu je 230 ml, slika je ispod recepta)
Biskvit
1 šalica šećera1 jaje
1 šalica mljevenih oraha
1 šalica mlijeka
pola šalice ulja
1 šalica brašna pomiješanog sa pola vrećice praška za pecivo
Krema
2 pudinga od vanilije200 g maslaca
6 žlica šećera
7 dcl mlijeka
Za biskvit: jaje i šećer malo izmiksati, pa redom dodavati ostale sastojke. Izliti u kalup kojem je na dnu papir za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C. Kad se biskvit ohladi, prerezati na tri dijela.
Za kremu: od mlijeka oduzeti pola šalice i pomiješati sa praškom za puding i šećerom, a ostatak mlijeka staviti da zakuha. Kad mlijeko zakuha ulije se smjesa pudinga i miješa pjenjačom par minuta na vatri dok opet ne počne kuhati, pa još par minuta dok se ne zgusne. Posudu s pudingom staviti u hladnu vodu i miješati kuhačom dok se puding ne ohladi.
Maslac mikserom pjenasto izraditi da lijepo omekša, pa umiksati u hladan puding.
Nema komentara:
Objavi komentar