petak, 25. rujna 2015.

Fina torta od oraha





za tortu promjera 18 cm
(moja mjera za šalicu je 230 ml, slika je ispod recepta)

Biskvit

 1 šalica šećera
 1 jaje
 1 šalica mljevenih oraha
 1 šalica mlijeka
  pola šalice ulja
 1 šalica brašna pomiješanog sa  pola vrećice praška za pecivo


Krema

  2 pudinga od vanilije
 200 g maslaca
  6 žlica šećera
  7 dcl
mlijeka

 

Za biskvit: jaje i šećer malo izmiksati, pa redom dodavati ostale sastojke. Izliti u kalup kojem je na dnu papir za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C.  Kad se biskvit ohladi, prerezati na tri dijela.

Za kremu: od mlijeka oduzeti pola šalice i pomiješati sa praškom za puding i šećerom, a ostatak mlijeka staviti da zakuha. Kad mlijeko zakuha ulije se smjesa pudinga i miješa pjenjačom par minuta na vatri dok opet ne počne kuhati, pa još par minuta dok se ne zgusne. Posudu s pudingom staviti u hladnu vodu i miješati kuhačom dok se puding ne ohladi.

Maslac mikserom pjenasto izraditi da lijepo omekša, pa umiksati u hladan puding.  

U jedan dio kreme se može dodati kakao. Kremom se mažu kore i torta izvana.




Nema komentara:

Objavi komentar