Govedina je u sebe upila sve okuse povrća s kojim se prethodno kuhala u juhi sad ju samo treba ohladiti, narezati na manje komadiće, dodati joj luka narezanog na listiće, još je bolje pomiješati mladi i stari luk. Dobro popapriti, posoliti, pouljiti i nakapati sa malo octa.
Sve treba prilagoditi sebi i svom ukusu.
Odlična je s bučinim uljem. Neki ovu salatu rade sa još toplom govedinom iz juhe, no meni je najukusnija kada se radi od ohlađenog mesa, tada upije i manje masnoće, a nakon pola sata stajanja u hladnjaku je pravi osvježavajući i zasitni obrok.
Nisam znao da junetina može biti pripremljena i na salati. Svakako vrijedi probati i hvala na receptu. Pozz, Vedran
OdgovoriIzbrišiMoja mama je ovo često pripremala kada smo za ručak imali goveđu juhu, obično nedjeljom. Tako pripremljena "salata" je mogla par dana stajati u hladnjaku dok se ne potroši. Puuuuno luka i puuuuno papra i uživanje.
Izbriši