Jedino predlažem da u kremu stavite maksimalno 10 dag šećera (100 g), jer je 15 previše, stvarno bude preslatka.
Što se tiče izrade kora, ja sam sebi olakšala tako što sam od pek-papira izrezala 6 kvadrata 24x24 cm i u svaki ucrtala kružnicu. Smjesu za tijesto sam razdijelila na 6 jednakih dijelova i rasporedila unutar kružnica. Sve ide vrlo brzo, dok jednu koru pečete, drugu pripremate.
Prepoznatljive šare koje odlikuju Esterhazy tortu se također jednostavno rade. Na svijetlu glazuru se tamnom čokoladom nanese spirala od središta do ruba torte. Tankim štapićem (ja koristim čačkalicu) se povuče jedna crta od središta torte prema rubu, sljedeća od ruba prema središtu i tako naizmjence dok se ne popuni čitav krug. Recept za bijelu šećernu glazuru se nalazi također u ovoj knjizi među glazurama.
Recept:
link na knjigu:
Дивна је, али ја не умем да украсим торту🤣
OdgovoriIzbrišinije uopće teško, slobodno probajte sa malo istopljene bijele i tamne čokolade. Bijelu čokoladu izlijte na pek papir, formirajte krug, tamnu čokoladu stavite u vrećicu i malo odrežite vrh. S tamnom napravite spiralu na bijeloj i čačkalicom idite gore dolje (u sredinu kruga i prema van). Čokolade moraju biti tople i tekuće dok se to radi. To je sva mudrost.
IzbrišiIpak cu tebi majstorice ostaviti da pravis ove ljepotice. Ali svejedno, hvala ti 🍀🌻 Alma
OdgovoriIzbrišiHvala i tebi, Alma❤️
Izbriši