utorak, 18. prosinca 2018.

Marijina najdraža žele rolada u oblatni

Ovo je omiljena rolada moje kćeri. Pošto voli žele bombone i čokoladu, kreirala sam za nju ovaj recept prije nekoliko godina i od tada je svaki Božić i Uskrs na našem stolu.
Odlična je, naravno i bez žele bombona. Probajte, napravite ju po svojoj želji.




Količina za jednu manju oblatnu (27 x 37 cm):
150 g maslaca
100 g šećer u prahu
100 g čokolade za kuhanje
50 g mljevenih keksa
50 g mljevenih oraha
1 žlica kakaa u prahu
žele bomboni
1 kom oblatne
Maslac sobne temperature i šećer pjenasto umutiti mikserom (oko 10-15 sekundi). Dodati otopljenu čokoladu koja ne smije biti vruća, već samo topla, u tekućem stanju. Dodati kekse, orahe i kakao, te kratko pomiješati u jednoličnu masu.
Oblatnu položiti na vlažnu kuhinjsku krpu i prekriti još jednom kuhinjskom krpom, pa kad oblatna omekša namazati ju nadjevom, rasporediti žele bombone narezane na kockice i umotati ju u roladu.
Umotati roladu u suhu krpu ili papir i staviti na hladno da se prosuši i nadjev stisne. Nakon  otprilike 6-8 sati može se rezati i jesti.


1 komentar:

  1. Hvala na dobrom receptu. Bilo mi je taman dosta kreme za jednu malu oblatnu, imala sam TENA oblatne, one manje, baš kako ste stavili dimenzije. Pozdrav od Kornelije!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...