Marijina najdraža žele rolada u oblatni
Ovo je omiljena rolada moje kćeri. Pošto voli žele bombone i čokoladu, kreirala sam za nju ovaj recept prije nekoliko godina i od tada je svaki Božić i Uskrs na našem stolu.
Odlična je, naravno i bez žele bombona. Probajte, napravite ju po svojoj želji.

Količina za jednu manju oblatnu (27 x 37 cm):
150 g maslaca
100 g šećer u prahu
100 g čokolade za kuhanje
50 g mljevenih keksa
50 g mljevenih oraha
1 žlica kakaa u prahu
žele bomboni
1 kom oblatne
Maslac sobne temperature i šećer pjenasto umutiti mikserom (oko 10-15 sekundi). Dodati otopljenu čokoladu koja ne smije biti vruća, već samo topla, u tekućem stanju. Dodati kekse, orahe i kakao, te kratko pomiješati u jednoličnu masu.
Oblatnu položiti na vlažnu kuhinjsku krpu i prekriti još jednom kuhinjskom krpom, pa kad oblatna omekša premazati ju nadjevom, rasporediti žele bombone narezane na kockice i formirati roladu.
Umotati roladu u suhu krpu ili papir i staviti na hladno da se prosuši i nadjev stisne. Nakon otprilike 6-8 sati može se rezati i jesti.
meni ovo izgleda predobro, ako se svidja Mariji i meni ce sigurno Alma
OdgovoriIzbrišihoće, hoće!
Izbrišijednostavna i fina. Probaj