subota, 14. srpnja 2012.

Mamin sataraš s krumpirom



 

Fino, lagano povrtno jelo koje nam je mama često ljeti pripremala. Uz njega nam je trebalo još samo par šnita svježeg kruha i nitko nije pitao gdje je meso :) 

Teško mi je navesti količinu sastojaka, jer ovo jelo radim odokativno, ali recimo da je to otprilike ovako:

2  glavice luka
3 češnja češnjaka (bijelog luka) - može i bez njega
4-6  paprika
3  krumpira
2  rajčice 
par žlica masnoće

Glavice luka narezati na pola, pa na tanje šnitice.
Papriku narezati na trake ili kocke.
Češnjak narezati na što sitnije.

 

Sve staviti u posudu sa masnoćom, pa na laganu vatru da se pirja nekih 10-15 minuta i povremeno promiješati da ne zagori.
Krumpir narezati na manje ploškice, pa dodati u posudu i začiniti solju i paprom.

 

Pirjati još nekih desetak minuta dok krumpir ne omekša.

Za to vrijeme rajčici ukloniti kožicu, narezati na kockice i dodati jelu, pa pirjati još oko 3-4 minute.
!!! Važno je rajčicu dodati tek kada krumpir sasvim omekša jer će u protivnom krumpir ostati tvrd.
Kožicu sa rajčice se može ukloniti tako da se rajčica na par minuta potopi u vruću vodu, pa se kožica onda može lijepo odvojiti.
Ima i drugi način, kada u jelo ide usitnjena rajčica kao u ovom slučaju ili kad rajčicu spremamo za zimnicu. Taj brzi i jednostavan način sam opisala ovdje: http://probajovako.blogspot.com/2012/07/uklanjanje-kozice-sa-rajcice-paradajza.html




Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...