🍓🍒🌼
"Nadin kutak" je sastavni dio besplatnog newslettera
edukativne platforme Trag Biljke
koji izlazi svakog ponedjeljka prije podne
i dolazi na više od 20 tisuća email adresa.
Za primanje newsletera se možete prijaviti putem ovog linka:
🍓🍒🌼
Jedno od meni omiljenih jela koja se mogu pripremiti s rajčicom je sataraš. Moja mama ga je često radila tokom ljeta kada je rajčice bilo u izobilju. Od sataraša koji se inače sprema kao zimnica se razlikuje po tome što se ovoj varijanti dodaje krumpir.
Ako želite isprobati, recept se nalazi ovdje: MAMIN SATARAŠ S KRUMPIROM
Tamo ćete naći i linkove za brz i jednostavan način uklanjanja kožice s rajčice, a također i link o likopenu, vrlo zdravom sastojku rajčice kojeg ne znaju svi iskoristiti.
🍓🍒🌼
Pošto sam još uvijek na Krku, svaku šetnju koristim da uhvatim neki lijepi prizor, a najdraže mi je naići na povrtnjak. Ovdje ima puno malih vrtova sa zasađenom rajčicom, paprikom, tikvicama i ostalim ljetnim povrćem, a već su u mnogim vrtovima posađene kulture za zimu, najčešće kupusnjače.
pasiflora je pravi hvatač pogleda
💚💚💚
na žalost, na više mjesta se može vidjeti
i ovako žalosnih prizora - umjetna trava.
uzgaja povrće za svoje restorane i hotel
lijepo rastu u društvu gotu kole.
gornja slika je od 23.8.,
a donja od 1.9.
Ako još niste i ovdje možete kliknuti na link s početka teksta:
Pratim nekoliko blogova i stvarno vam mogu reći da mi ni jedan nije tako zanimljiv kao ovaj. Dotičete razne teme, pa i one za koje ni ne pomislim da ću ovdje naći. Hvala
OdgovoriIzbrišiUvijek korisno i nadahnjujuće, volim tvoj blog Nado. A da ne govorim o poklonima u vidu linkova koji vode u pravo carstvo ❤️
OdgovoriIzbriši”Nerazumno, ne ekološki, suludo..” ali cisto i uredno..uzas..dabe imaju te prelepe masline..
OdgovoriIzbrišiDa, čisto, ali za njihov način gledanja na čistoću. Zapravo je katastrofalno nečisto jer će sva ta plastika završiti u prirodi, a na kraju i svima nama u tanjurima.
IzbrišiDraga Nado, svaki Tvoj blog je novo iznenađenje i veselje ne samo za čitanje već i za i gledanje. Hvala Ti što dijeliš svoje znanje i praktična iskustva u vrtlarenju i kulinarstvu. Baš si me obradovala fotkom gotu kole. Jako volim čaj od nje no nisam uopće razmišljala da se može uzgojiti i kod nas. Nado, Ti si moja inspiracija. S ljubavlju, Anđelka
OdgovoriIzbrišiZa gotu kolu je zaslužna Zlata Nanić koja mi ju je poklonila. Do nedavno nisam znala ništa o toj biljci. Uzgojit ćemo mi Anđo, svašta!
IzbrišiDraga moja Nado, sve sam ja ove tvoje rijeci odmah procitala i prihvatila se rajcica koje su stigle i koje su okupirale moje vrijeme. Svaki put mi das nove ideje i hvala na korpici savjete i morskog ambijenta. Veliki.zagrljaj, Alma🌻🍀
OdgovoriIzbriši