30 kolovoza 2025

Nadin kutak 46

 🍓🍒🌼

"Nadin kutak" je sastavni dio besplatnog newslettera 

edukativne platforme Trag Biljke 

koji izlazi svakog ponedjeljka prije podne 

i dolazi na više od 20 tisuća email adresa.


Za primanje newsletera se možete prijaviti putem ovog linka:

PRIJAVA


🍓🍒🌼

Jedno od meni omiljenih jela koja se mogu pripremiti s rajčicom je sataraš. Moja mama ga je često radila tokom ljeta kada je rajčice bilo u izobilju. Od sataraša koji se inače sprema kao zimnica se razlikuje po tome što se ovoj varijanti dodaje krumpir. 
Ako želite isprobati, recept se nalazi ovdje:  MAMIN SATARAŠ S KRUMPIROM

Tamo ćete naći i linkove za brz i jednostavan način uklanjanja kožice s rajčice, a također i link o likopenu, vrlo zdravom sastojku rajčice kojeg ne znaju svi iskoristiti.

🍓🍒🌼
Pošto sam još uvijek na Krku, svaku šetnju koristim da uhvatim neki lijepi prizor, a najdraže mi je naići na povrtnjak. Ovdje ima puno malih vrtova sa zasađenom rajčicom, paprikom, tikvicama i ostalim ljetnim povrćem, a već su u mnogim vrtovima posađene kulture za zimu, najčešće kupusnjače.



rajčice rastu uz bazen



blitva


pasiflora je pravi hvatač pogleda

vrt u šumi

💚💚💚

na žalost, na više mjesta se može vidjeti
 i ovako žalosnih prizora - umjetna trava. 

Nerazumno, ne ekološki, suludo... 




povrtnjak ugostitelja koji sam 
uzgaja povrće za svoje restorane i hotel




Moji neplanirani paradajzići 
lijepo rastu u društvu gotu kole. 
gornja slika je od 23.8., 
a donja od  1.9.

Ako još niste i ovdje možete kliknuti na link s početka teksta: 

Broj komentara: 7:

  1. Pratim nekoliko blogova i stvarno vam mogu reći da mi ni jedan nije tako zanimljiv kao ovaj. Dotičete razne teme, pa i one za koje ni ne pomislim da ću ovdje naći. Hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Uvijek korisno i nadahnjujuće, volim tvoj blog Nado. A da ne govorim o poklonima u vidu linkova koji vode u pravo carstvo ❤️

    OdgovoriIzbriši
  3. ”Nerazumno, ne ekološki, suludo..” ali cisto i uredno..uzas..dabe imaju te prelepe masline..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, čisto, ali za njihov način gledanja na čistoću. Zapravo je katastrofalno nečisto jer će sva ta plastika završiti u prirodi, a na kraju i svima nama u tanjurima.

      Izbriši
  4. Draga Nado, svaki Tvoj blog je novo iznenađenje i veselje ne samo za čitanje već i za i gledanje. Hvala Ti što dijeliš svoje znanje i praktična iskustva u vrtlarenju i kulinarstvu. Baš si me obradovala fotkom gotu kole. Jako volim čaj od nje no nisam uopće razmišljala da se može uzgojiti i kod nas. Nado, Ti si moja inspiracija. S ljubavlju, Anđelka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za gotu kolu je zaslužna Zlata Nanić koja mi ju je poklonila. Do nedavno nisam znala ništa o toj biljci. Uzgojit ćemo mi Anđo, svašta!

      Izbriši
  5. Draga moja Nado, sve sam ja ove tvoje rijeci odmah procitala i prihvatila se rajcica koje su stigle i koje su okupirale moje vrijeme. Svaki put mi das nove ideje i hvala na korpici savjete i morskog ambijenta. Veliki.zagrljaj, Alma🌻🍀

    OdgovoriIzbriši

OVDJE UPIŠITE SVOJ KOMENTAR: