Svi volimo provjerene recepte za kolače, zbog toga su zbirke poput dr. Oetkerovih i Podravkinih vrlo cijenjene jer iza njihovih recepata stoje kuharski i slastičarski timovi koji su ih kreirali i isprobali, pa tek onda odobrili njihovo objavljivanje. Nekada se vrlo ozbiljno pristupalo tom poslu jer su autori svojim imenom i prezimenom stajali iza napisanog.
Danas se često može vidjeti kako neki izdavači izdaju zbirke recepata prepisanih sa interneta ili loše prevedenih stranih kuharica, pa se dogodi da se sastojci krivo imenuju i time je recept neupotrebljiv. Nađe se tu i neodgovarajućih fotografija koje uopće ne prikazuju dotično jelo ili slasticu.
Rijetki su oni koji se drže stare provjerene prakse. Među njima je i Gospodarski list čije su kuharice vrlo cijenjene. Mnogi njihovi naslovi nastaju tako da čitatelji šalju svoje isprobane recepte na adresu uredništva. Uređivanje i odabir recepata obavljaju se interno, uz honorar za objavljeni recept. U dvije takve zbirke sam sudjelovala i ja, sa ukupno 9 preporučenih recepata. Da bi bili prihvaćeni, recepti prolaze provjeru osobe koja je angažirana da kolač pripremi prema dobivenom receptu i napravi fotografiju koja će biti objavljena uz recept. Tako iza svakog recepta stoje izdavač knjige i autor, imenom i prezimenom, pa su takve zbirke vrlo omiljenemeđu kuharima amaterima i ljubiteljima domaćih slastica.
Evo i mojih objavljenih recepata:
Nema komentara:
Objavi komentar
OVDJE UPIŠITE SVOJ KOMENTAR: