Priprema se jednostavno i ne zahtjeva puno
vremena. Recept
sam dobila prije nekih 10 godina od drage prijateljice Anice iz
Vrbovca čije je
kolače i torte mnogima gotovo nemoguće nadmašiti. Teško je u par
rečenica
opisati koliko mi je tada značilo njeno prijateljstvo i podrška.
Život nas je
odveo svaku na svoju stranu, jako se rijetko vidimo i čujemo,
ali neka zna da
mislim
na nju svaki puta kada radim ovu finu kremu :)
3 dl mlijeka
2 žlice gustina ili brašna (glatkog)
6 žlica šećera
3 jaja
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca
U posudi za kuhanje pjenjačom pomiješati hladno mlijeko sa šećerom i gustinom ili brašnom. Dobro izmiješati da nestanu sve grudice.
Dodati jaja, promiješati, pa
dodati natrganu čokoladu za kuhanje.
Staviti na vatru i miješati
pjenjačom dok se svi sastojci ne otope i povežu.
Kada se počnu pojavljivati
mjehurići, kuhati miješajući dok se ne zgusne, nekih 3-4
minute.
Skinuti sa vatre i ostaviti da se
ohladi do mlakog.
Umutiti maslac
pjenasto (mikserom) i umiješati ga opet mikserom u mlaku kremu.
Torta na slici je rađena sa ovom kremom, a trebala mi je dupla
količina da bih imala za
dva sloja i još za omazivanje torte kao što se vidi na slici. U
gornji sloj sam umiješala
pržene mljevene lješnjake.
Ovu kremu koristim uvijek kada radim kocke sa bananama, mačje oči, čokoladne torte...
Ovo je najčitaniji tekst na mom blogu (6000 prikaza u 6 mjeseci), što govori da su mnogi u potrazi za dobrom čokoladnom kremom. Ako Vam nije teško, ostavite komentar kako ste zadovoljni sa ovim receptom da ohrabrite i druge da isprobaju ovu kremu. Hvala Vam unaprijed! Vaša Nada.
Ovu kremu koristim uvijek kada radim kocke sa bananama, mačje oči, čokoladne torte...
Ovo je najčitaniji tekst na mom blogu (6000 prikaza u 6 mjeseci), što govori da su mnogi u potrazi za dobrom čokoladnom kremom. Ako Vam nije teško, ostavite komentar kako ste zadovoljni sa ovim receptom da ohrabrite i druge da isprobaju ovu kremu. Hvala Vam unaprijed! Vaša Nada.
majmunski kolač (divnog li naziva) sa ovom kremom
super
OdgovoriIzbrišiKratko i jasno :)
IzbrišiOdlično
IzbrišiPrepisala kremu...javiću utiske uskoro... :)
OdgovoriIzbrišiHvala
Vidjeti ćeš, nema puno filozofije. Tko zna skuhati puding, ova krema mu nije problem.
IzbrišiKrema je isprobana bezbroj puta...opet moja sestra koja je divna domacica..trebala se prviti krema i bez pudinga atada je to bilo ovako !!
OdgovoriIzbrišiLijepo je imati sestru :)
OdgovoriIzbrišiI ja sam svoju za ovaj Božić tražila da mi kaže recept za njenu medenu pitu. Šubarice i išlere sam počela raditi tek kad sam probala njene.
Najbolja krema ikada.
OdgovoriIzbrišiJ.
Hvala Vam, J!
IzbrišiSUPER KREMA ;)
OdgovoriIzbrišijesi li kad si radila s duplom kolicinom stavila i dva margarina? jer mi se cini malo previse, mozda grijesim :))
OdgovoriIzbrišiSvejedno, stavila jedan ili dva, omjer je uvijek isti.
IzbrišiNe razumijem baš pitanje, ali ako trebaš puno kreme i radiš duplu količinu, onda sve uduplaš, pa tako i maslac.
Od količine maslaca ovisi koliko će krema biti gusta. Pjenasto umućeni maslac kremi daje mazivost, omekšava ju i spriječava da se lijepi za vilicu ili nož.
spas u zadnji cas od srca hvala odlicno
OdgovoriIzbrišihvala
OdgovoriIzbrišiPravim sutra I javim utisak odmah ;)
OdgovoriIzbrišiKrema je odlicna pogotovo za mene koja bas nisam za kolace.nemam dara :(
OdgovoriIzbrišiBilo bi super da stavis i recept za koru za tortu ,neki lagan obzirom da je krena izvrsna
OdgovoriIzbrišiHvala
i meni isto spas::))prva krema niej uspela od koalca sto ide tako da sam obvu pronasla an netu evo hladi se videcemo kakva ce bit nadamse akobogda da ce dobra da bude,,
OdgovoriIzbrišiDušice, nadam se da ste bili zadovoljni i puno Vam hvala što ste zastali i ostavili svoj komentar.
Izbrišimožete li staviti recept za ovaj majmunski kolač jer mi izgleda prefino :)
OdgovoriIzbrišiDanas sam radila tortu majci za rodjendan i ovu sam kremu uradila za fil:)))extra je fina:)))
OdgovoriIzbrišiNisam nikada kuhala kremu sa cijelim jajima, jesu li bjelanci problem u kremi?
OdgovoriIzbrišiOvo je odlicna krema. Puno hvala!! Vec sam je pravila vise puta i uvijek je jako hvaljena zbog izuzetno dobrog okusa, a kada je stavim u frizider da se stvrdne-podsjeca me na sladoled od cokolade.... 👍😄💖
OdgovoriIzbrišiMmmm....savrsena! Danas ju treci put pravim. Moze ideja kako bi napravila ovu kremu sa okusom kave? Hvala!
OdgovoriIzbrišija nisam u potrazi za dobru cokoladu kremu vec kliknula da vidim jos jednu verziju jer ovih dana citam razne kreme za torte i poslastice uopste! :) Cestitam sto je ovaj post najcitaniji!
OdgovoriIzbrišiKremu sam radila vec vise puta i uvijek dobije puno pohvala. Zasluzeno :) hvala na receptu, pozdrav od mlade kuharice :)
OdgovoriIzbrišiKrema je savrsena....
OdgovoriIzbrišiBaš mi treba ovako nešto..
OdgovoriIzbrišiProbam uskoro pa javim
Krema božanstvena i brza te najbitnije ukusna! Hvala!!
OdgovoriIzbrišiKrema je fina, dobila je dosta komplimenata. Ali iskreno nije mi za 5, pogotovo je tekstura malo cudna - malko zrnasta (ne mislim na grudice), vjerojatno zbog bjelanjaka... mozda sam je ja i malo prekuhala.
OdgovoriIzbrišiKrema je dobra, omjeri su OK, iako ja umjesto brašna radije stavim cijelu kesicu praška za puding od čokolade, bogatiji mi je okus nego ovako sa brasnom.
OdgovoriIzbrišiPozdrav!