Recept za ovu pitu je od moje nekadašnje prijateljice Anke s kojom sam se družila prije mnogo godina. Život nas je odveo na različite strane, ali ovaj divan recept je ostao i odličan je za hladne dane.
Sastojci za prhko tijesto:
30 dag brašna (pola oštro, pola glatko)
15 dag maslaca ili masti 8 dag
10 dag šećera
2 jaja
mrvicu soli
1/2 praška za pecivo
malo limunove korice naribane
1-2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev je od gustog džema od šljiva, pečenog u pećnici kojem se doda limunovog soka, cimeta i ruma.
Tako jednostavno, a nikad mi nije palo na pamet za fil staviti džem, a baš ga zimi uvek imam. Hvala!
OdgovoriIzbriši❤️
IzbrišiУметница,😍
OdgovoriIzbriši❤️
Izbriši🍀🍀🌻🌻 prosto, jednostavno za napraviti a lako i pojesti. Hvala draga. Alma
OdgovoriIzbriši❤️
Izbriši